Blogul PAL

Elsa Beskow

Elsa Beskow este una dintre cele mai îndrăgite autoare de literatură pentru copii din Suedia. Cu cărţile sale, care ne poartă într-o Suedie de început de secol XX văzută prin ochi de copil, au crescut generații întregi. Elsa Beskow (înainte de căsătorie, Elsa Maartman) s-a născut în Suedia, Stockholm, la 11 februarie 1874, fiind fiica lui Bernt Maartman (1841-1889), a cărui familie a venit din Bergen, Norvegia, și a Augustei Fahlstedt (1850-1915). Elsa a fost al doilea dintre cei șase copii: avea un frate mai mare, Hans, și patru surori mai mici.

Interviu cu o povestitoare: Sofia Maul din Portugalia

Sofia Maul locuiește în Lisabona, iubește poveștile și are o mare bucurie să împărtășească aceste povești copiilor sau adulților, în școli sau biblioteci, pe scenă, pe stradă sau chiar în baruri. Sofia este ceea ce se numește un „storyteller” sau o povestitoare. Când am cunoscut-o pe Sofia, m-am mirat că există această „ocupație” în zilele noastre. Dar am aflat apoi că apar din ce în ce mai mulți povestitori precum Sofia, atât în Portugalia, cât și în alte țări, cum ar fi SUA, Marea Britanie, Franța, Belgia, Thailanda, India sau Noua Zeelandă.

Eric Carle, magicianul

Eric Carle este recunoscut şi iubit în întreaga lume pentru originalitatea ilustraţiilor şi designul inovativ al cărţilor pentru copii pe care le-a creat. Cea mai cunoscută dintre cărţile sale, "Omida mâncăcioasă" (The Very Hungry Caterpillar), publicată în 1969, a câştigat inimile a milioane de copii din toate colţurile lumii, a fost tradusă în 45 de limbi şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare.