Claude Ponti

CLAUDE PONTI (n. 1948) este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și autori de cărți pentru copii din Franța și din lume. Albumele sale pentru copii sunt adevărate labirinturi țesute din fantezia proprie viselor, pătrunzătoare cuvinte inventate și desene meticuloase. „La fel ca basmele, poveștile mele se situează în zona fantasticului… Ele evocă viața interioară și emoțiile proprii copilăriei, pentru ca fiecare copil să poată pune în imagini orice dorește: personaje și vise numai ale lui.”

Ponti își descoperă adevărata vocație, cea de autor de carte pentru copii odată cu nașterea fiicei sale, Adèle. Din dorința de a-i face acesteia un altfel de cadou, a creat L’Album d’Adèle, prima sa lucrare destinată copiilor. De atunci, publică anual cărți pentru copii, numărul acestora fiind astăzi de peste șaizeci. Acestea sunt traduse în toată Europa, precum și în Asia, unde are mulți admiratori.

În 2006 a fost distins cu Premiul Sorcières pentru întreaga operă, iar în 2009 a creat Le Muz (lemuz.org), un muzeu online care expune desene făcute de copii din întreaga lume.